De online totaalgids voor én van de Noordoostpolder & Urk
Inloggen    
Prikbord item
 

Tolsma Grisnich Pieperfestival: Opening Pieperfestival 2017 ondanks regen daverend succes

De openingsavond van het Pieperfestival is zoals gebruikelijk een besloten avond die mede mogelijk wordt gemaakt door de Rabobank. Op deze avond nodigen Bedrijven Actief Noordoostpolder (BAN), de Ondernemers Vereniging Groendorpen (OVG) en dit jaar ook de Land- en Tuinbouw Organisatie Noord (LTO Noord) haar leden uit.

Na een oorverdovende regenbui waarbij de mooie tent zijn nut bewijst, opende Jetze Kempenaar van Rabobank NOP-Urk de avond en gaf aan dat hij de geplande avondvoorzitter verving die eerder op de dag met griep naar huis was gegaan. Na de opening van Jetze Kempenaar werd het woord gegeven aan Eric Harsta, de scheidend voorzitter van het Pieperfestival. Hij gaf aan na het Pieperfestival zeker door te gaan met het uitdragen van de Noordoostpolder. Verder gaf hij aan trost te zijn op de creatie van het gecombineerde buiten en binnen festivalterrein.

Na Eric Harsta was het de beurt aan burgemeester Aucke van der Werff. Hem werd gevraagd wat hij persoonlijk heeft met aardappels. Naast het feit dat hij ze vaak eet zijn aardappels voor hem meer functioneel. Met name moet het gebied trots zijn op de aardappel die de wereld voed (het thema van Potato Europe). Hij gaf aan hier zelf geweldig trots op te zijn en omarmt dan ook samen met de gemeente de aardappel. Zijn droom is hierbij het uitbreiden van de keten richting de verwerking van aardappels. Gezien het feit dat de gemeente Noordoostpolder in de race is om het World Potato Congress te hosten in 2021, wil hij zich persoonlijk hard maken voor de oprichting van een heuse World Potato Experience. Tot slot gaf hij aan dat door de slechte weersomstandigheden het woensdag programma van zowel het Pieperfestival als Potato Europe vanwege de veligheid van de deelnemers helaas zal worden afgelast.

Na het interview met de burgemeester werd er een mooie promotie film getoond van het innovatieve bedrijf, tevens hoofdsponsor van het Pieperfestival, Tolsma Grisnich over 75 historie van het bedrijf.
 
Na de promotie film van Tolsma Grisnich, kondigt de avondvoorzitter Janneke Wijnia van de BAN aan. De BAN is momenteel met name bezig met de vraag waar de vereniging naar toe wil in de toekomst. Een verandering hierbij is oa. het aanhalen van de banden met de OVG maar ook met LTO. Ook de aanleg van de buitendijkse haven in samenwerking met bedrijven in Urk en de oprichting van het bedrijven investeringsfonds zijn belangrijke ontwikkelingen volgens haar. Tot slot wordt een promotie film getoon van NOP Linc, een lokale interactieve netwerk community.
 
Na het interview met Janneke Wijnia toont de Rabobank haar promotie film over de samenwerking die de bank zoekt met ondernemers in de agrarische sector onder de naam Banking for Food.
 
Eric Harsta nam tot slot het woord over als scheidend voorzitter van het Pieperfestival. In plaats van een speech gaf hij op basis van zijn beleving van een dag uit het leven van zichtzelf een indruk van zijn trost op de Noordoostpolder en herinnering aan het Pieperfestival. Onder luid applaus neemt hij afscheid met de wens er samern een mooi feest van te maken!
 
Hierna wordt de hoofdact van cabaretier en televisiemaker Silvester Zwaneveld aangekondigd.

Onder het genot van een hapje en een drankje verzorgd door Slump, netwerken de aanwezigen vervolgens tot in de late uurtjes gezellig verder.

13-9-2017 17:00:13Wilt u meer weten over de Noordoostpolder? Kijk dan ook eens bij de diverse plaatsen.
Naam:  
Email:   

 
Reactie:  

Verzenden

Telefoon:
+31(0)527-850 494
 
Website:
www.topnop.nl
 
Email:
info@topnop.nl
 
Kvk:
56007949
 
TOPNOP profiel