De online totaalgids voor én van de Noordoostpolder & Urk
Inloggen    
Prikbord item
 

Gemeente Urk: Wateroverlast Oranjewijk

Na een heftige regenbui in de Oranjewijk stroomt het regenwater niet snel genoeg weg. De overlast is te splitsen in drie delen:
  1. Grote plassen die blijven staan op de asfalt bouwwegen. Deze ontstaan omdat in de bouwwegen nog niet de definitieve afwatering aangebracht is. De gemeente Urk gaat nu kolken plaatsen en de dichte putdeksels vervangen door roosterdeksels. Deze werkzaamheden beginnen over twee weken. 
  2. Achterstegen;  deze stegen kunnen het regenwater van de achterstraten niet aan. Dit wordt mede veroorzaakt doordat  veel achterstraten volledig bestraat zijn. Om dit probleem op te lossen worden in de stegen regenwaterkolken geplaatst. De werkzaamheden beginnen over drie weken.
  3. De achterstraten van de woningen. Er komen veel meldingen bij de gemeente dat het regenwater hier niet wegloopt. Het regenwater moet aan de voorkant van de woning op de weg geloosd worden. Dit is vaak niet het geval. De bouwers van de woning en bewoners zijn hier zelf verantwoordelijk voor. De gemeente kan wel adviseren. Dit kunt u aanvragen bij het serviceportaal: 0527- 689928.

Donderdag 21 september van 17.00 – 19.00 uur wordt in de kantine van het gemeentehuis een inloopbijeenkomst gehouden voor de bewoners van de Oranjewijk over de werkzaamheden. Alle bewoners van de Oranjewijk worden hierbij uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens de bijeenkomst.

Foto's

13-9-2017 16:05:42Wilt u meer weten over de Noordoostpolder? Kijk dan ook eens bij de diverse plaatsen.
Naam:  
Email:   

 
Reactie:  

Verzenden

Telefoon:
+31(0)527-850 494
 
Website:
www.topnop.nl
 
Email:
info@topnop.nl
 
Kvk:
56007949
 
TOPNOP profiel